Asigurarea de sanatate pentru calatorie in strainatate

Travel-Insurance-2

Majoritatea romanilor asteapta cu nerabdare concediul tot anul. Concediul „incarca bateriile” celor care se pregatesc pentru el, atat financiar cat si sufleteste. Din pacate, putini romani stiu ca ar trebui sa-si faca o asigurare de sanatate pentru calatorie in strainatate pentru a nu avea parte de „surprize” neplacute si sa nu se sfarsesca cu un gust amar.

Trebuie sa fim constienti ca vrem sau nu vrem, suntem supusi riscului indiferent de cat dureaza concediul sau „plimbarea” in strainatate. Multi romani confunda cardul european de sanatate cu asigurarea de calatorie in strainatate, insa, cele doua sunt total diferite. Riscurile care sunt acoperite de catre asigurarea de cheltuieli medicale acopera si eventuale alte cheltuieli datorate unor riscuri inerente pe perioada delpasarii sau a sejurului si poate chiar acoperi si raspunderea civila fata de terti.

Cheltuielile medicale pot fi de mai multe feluri, de aceea, majoritatea asiguratorilor, pentru a oferi serviciile din polita, apeleaza la provideri internationali care suna la o centrala de alarma care, in functie de caz, actiona in consecinta. Acest tip de asigurari de sanatate se vand prin forte de vanzari proprii dar si prin parteneriate cu agentiile de turism asa ca, odata cu achizitionarea pachetului de servicii turistice se poate achizitiona si o astfel de asigurare de cheltuieli medicale.

Cea mai sigura metoda prin care puteti sa va protejati pe dumneavoastra si familia dumneavoastra atunci cand calatoriti in strainatate este prin asigurarea impotriva diferitelor riscuri ce pot aparea. O asigurare de sanatate va poate feri de cheltuieli foarte mari in cazul in care suferiti un accident sau va imbolnaviti si, uneori, va poate salva viata. Site-ul nostru ofera si asigurare de sanatate pentru calatorii, pe langa multe alte tipuri de asigurari. Este in  natura umana sa credem ca nu suntem supusi riscurilor, insa, adevarul este ca ele ne pandesc la orice pas si, cu atat mai mult, atunci cand calatorim in locuri noi, necunoscute noua.

Suma pe care o veti plati daca veti achizitiona o astfel de asigurare se stabileste in functie de varsta, destinatie si perioada in care alegeti sa calatoriti, astfel preturile cresc pentru acesta asigurare cu aproximativ 50 % daca depasiti 60 de ani. Daca beneficiati de o astfel de asigurare si aveti probleme trebuie sa stiti: numarul politei, unde va aflati in momentul in care a aparut problema, dupa ce-ati stabilit exact in minte aceste detalii, sunati la numarul trecut in polita si veti fi redirectionat imediat pentru a va fi rezolvate problemele cat mai repede.Cardul european de sanatate, emis de stat, se obtine destul de greu, pentru ca este nevoie de diferite „dovezi” pentru a-l avea. Acest card este mult mai ieftin decat asigurarea pentru sanatate insa, cel dintai nu acopera foarte multe, asa ca daca veti avea o problema si doar cardul in posesia dv., s-ar putea sa regretati pentru ca prin plati suplimentare s-ar putea sa va „goliti”cardul/portofelul.

Pentru un concediu placut ar fi bine sa nu uitati sa puneti in in bagajul dumnevoastra o asigurare!

card-european-de-sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *