Asigurarea locuintei

asigurare_locuinta_lege-e1429785778185-820x300

În asigurarea locuință asiguratorul se obligă ca la producerea riscului asigurat să plătească asiguratului său beneficiarul desemnat o despăgubire o sumă de bani în funcție de riscurile asigurate și de cerințele asiguratului. Site-ul nostru va ofera posibilitatea  încheierii unei asigurări obligatorii de locuințe sau asigurări facultative.

Asigurarea se încheie pe o perioadă de un an, iar la cerere și pe perioade mai scurte în funcție de cerințele asiguratului. Asiguratul este obligat să întrețină bunurile asigurate în bune condiții și în conformitate cu dispozițiile legale, în scopul prevenirii producerii evenimentelor asigurate.

Asiguratorul nu oferă despăgubire dacă riscul asigurat a fost produs cu intenție de către asigurat, iar despăgubirea datorată de asigurator nu poate depășii valoarea bunului în momentul producerii riscului asigurat.

În cazul asigurării locuinței trebuie luat în considerare faptul că paguba poate să fie parțială sau totală.

171577_articolPaguba totală presupune distrugerea în întregime, fără resturi ce se mai pot întrebuința sau valorifica, momentul în care costul reparațiilor mai puțin uzura depășește valoarea resturilor ce se mai pot întrebuința sau valorifica. Paguba parțială, în cazul asigurării clădirilor și locuințelor presupune avarierea în cazurile în care clădirile se pot face prin reparații.

Riscurile de bază pentru care asiguratorii îi despăgubesc pe asigurați sunt: incendiul, trăsnetul, căderea aparatelor de zbor și lovirea de către vehicule rutiere care nu aparțin asiguratușui clădirii asigurate. Se mai adaugă riscurile extinse precum: inundațiile, furtună, prăbușirea sau alunecare de teren din cauze naturale, avalanșe de zăpadă. Alte riscuri pentru care au posibilitatea asigurații să se asigure în cazul asigurării de clădiri sau locuințe sunt: cutremur de pământ, avarii accidentale ale instalațiilor de apă, canal sau încălzire centrală, furt, vandalism sau tâlhărie. De asemenea, pot fi asigurate bunurile ce se află în clădiri și locuințe sau anexele locuințelor.

Asigurarea căminului tău este cea mai importantă, pentru a-ți trăi viața fără griji și cu un prieten de nădejde în spate oferit de polița de asigurare, iar firma noastră de asigurări de întâmpină cu oferte foarte bune. Cele mai renumite companii asiguratoare din Romania te ajuta sa ai grija de locuinta ta, doar pe site-ul nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *