Beneficiile consumului uleiului din samburi de struguri

media_142658761185962000

Initial, uleiul din samburi de struguri a fost folosit in industria alimentara, dar ulterior s-a descoperit ca are proprietati terapeutice extraordinare. De fapt, acest ulei este un produs secundar, obtinut in urma procesului de vinificatie. Dupa ce se extrage vinul din boabele de struguri, raman semintele din care se va obtine acest ulei miraculos.

Acesta este unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind semnificativ din acest motiv la pastrarea elesticitatii vaselor de sange si la diminuarea nivelului de colesterol. Uleiul din samburi de struguri presat la rece are in componenta sa cantitati inseminate de vitamine E si F, minerale, precum cupru si zinc si procianidine. Aceasta din urma este o substanta cu proprietati antiimbatranire si este mult mai puternica decat alte vitamine.

ulei_struguri

Uleiul din samburi de struguri ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale, protejeaza sistemul circulator si mareste puterea de rezistenta a sistemului imunitar. Daca introduceti acest ulei in alimentatie si in rutina de ingrijire veti atrage numeroase beneficii importante pentru sanatatea dumneavoastra. Dintre acestea le enumeram pe urmatoarele:

Ridica o bariera impotriva bolilor – folosit in dieta zilnica (de exemplu, adaugat in salata de cruditati), uleiul previne bolile vasculare precum ateroscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita.

Ofera protectie pentru inima – este recomandat consumul zilnic de ulei din samburi de struguri pentru prevenirea tulburarilor circulatorii precum hipertensiunea arterial sau tensiunea arterial oscilanta. Persoanelor care consuma cantitati mari de carne sau grasimi rele li se recomanda o portie zilnica de doua linguri de ulei.

Protejeaza impotriva Alzheimer-ului – incidenta bolilor cardiovasculare nu reprezinta o amenintare pentru populatiile tarilor unde se consuma frecvent acest ulei. Acestea nu au probleme cu sistemul nervos, iar substantele antioxidante pe care le contin samburii de struguri opresc procesele degenerative care afecteaza functiile creierului in cazul persoanelor batrane.

Imbunatateste vederea – vasele de sange din ochi functioneaza mai bine.

ulei_de_sambure_de_struguriReduce durerile articulatiilor – persoanele care sufera de artrita o reducere a durerilor provocate de inflamtii dupa introducerea uleiului in dieta lor.

Infrumuseteaza pielea – uleiul patrunde rapid in piele si mentine elasticitatea acesteia. Se recomanda ca o data la trei zile sa se maseze cu ulei obrajii, fruntea si gatul. Dupa ce uleiul a patruns in totalitate in piele, folositi crema de fata. Tratamentul acesta protejeaza si mentine elasticitatea pielii si impiedica formarea ridurilor.

Proprietati antiimbatranire – puternicii antioxidanti ce sunt prezenti in uleiul din samburi de strugure combat foarte eficient radicalii liberi, astfel prevenind degradarea celulara si aparitia semnelor specific imbatranirii, precum ridurile premature.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *