Casele mici, noile preferinte

Proiecte-de-case-patrate-1

La un moment dat, oricine se gandeste la o locuinta, isi imagineaza, isi creeaza singur in minte planuri despre cum si-ar dori sa arate locul in care isi va desfasura existenta. Exista insa numeroase opinii, dorinte in legatura cu acest subiect, unii preferand sa stea la bloc, altii la casa. Daca vine vorba de case, atunci aici parerile sunt impartite, existand case mai mari, cu etaje sau case mai mici la care le lipseste etajul dar pot fi organizate in moduri mult mai practice. Astfel, se nasc o multime de pareri, de opinii diferite si, adesea, este necesara consultarea unui arhitect sau a unui proiectant care sa aduca argumente in vederea unui proiect de casa.

Chiar daca la mare cautare acum sunt vilele cu etaj, exista insa si oameni care prefera casele mici. Acestea se definesc drept constructii pe un anumit teren care au o fundatie solida dar care nu sunt prevazute cu etaj. Acest tip de case sunt intalnite mai des in strainatate decat in Romania, insa ideea a fost preluata si de unii romani care apeleaza acum la specialisti pentru a-i indruma spre un proiect de astfel de casa. Aceste case mici au suprafetele cuprinse intre 50 si 125 de metri, unii arhitecti sustinand ca pentru o familie cu doi copii suficienta este si o locuinta de 100 mp.

images

Proiectul unor astfel de case este foarte important si trebuie multa atentie si interes in momentul intocmirii lui. Aceste proiecte de case mici nu pot fi luate de pe internet in ideea pastrarii modelului din alte tari, deoarece sunt simple schite iar proiectul trebuie sa aiba in vedere mai multe aspecte, spre exemplu instalatiile termine, electrice, sanitare. Pe langa toate acestea, trebuie mentionat faptul ca  proiectele trebuiesc aprobate de catre arhitect si necesita o serie de semnaturi pentru a putea fi conforme cu legislatia ce se afla in vigoare.

Cat despre designul acestor case, este cu adevarat unul simplu dar complex si interesant. Sunt case ce  promoveaza un stil mai rustic dar si case care exprima eleganta, stilul si personalitatea locului sau a celor ce vor locui. Sunt unele prevazute cu terasa, altele cu veranda, culorile de asemenea difera la unele, predominant fiind caramiziu si maro, iar la altele bej si alb. Unele sunt construite cu mai mult lemn, altele cu materiale mai noi, tamplaria fiind, de asemenea, un element care difera de la o casa la alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *