Cazare Botiza

461153

Desi nu este foarte popular in randul turistilor, satul Botiza din judetul Maramures, este recunoscut de pasionatii de calatorii ca un adevarat “centru spiritual”. Situat la poalele muntilor Tiblesului, acest sat este renumit in special pentru bisericile construite aici (Biserica veche de lemn si Biserica noua) insa si pentru covoarele de lana tesute cu motive traditionale si colorate cu pigmenti naturali.

Desi nu a cunoscut o publicitate mare in randul locatiilor turistice, alegand cazare Botiza va puteti bucura din plin de puncte de atractie importante. Biserica veche de lemn cu hramul “Sf. Parascheva”, Biserica noua “Duminica tuturor sfintilor” si Muzeul Botiza, sunt cele mai populare obiective ce fac din Botiza, un minunat loc de pelerinaj si relaxare. Este o locatie perfecta pentru turistii dornici sa se destinda si sa-si gaseasca linistea interioara, chiar si pentru o scurta perioada de timp.

Biserica veche dateaza din anul 1796, insa a fost transferata in Botiza abia in anul 1899, datorita faptului ca lacasul de cult existent devenise prea mic pentru populatia aflata intr-o continua crestere. Hramul este Sf. Parascheva, iar constructia sa este asemanatoare bisericilor ridicate in acea perioada. Arhitectura si stilul maramuresean au fost respectate cu strictete in refacerea sa. Tot aici puteti gasi zeci de icoane pictate pe lemn (sec.XVIII) sau pe sticla (sec.XIX).

barsana-maramuresNoua biserica infiintata, ce poarta denumirea de “Duminica tuturor sfintilor” este totodata si un monument istoric cu o valoare spirituala incontestabila. A fost construita in anul 1975 si contiuna sa fie un simbol al credintei si puterii spiritualitatii crestine.

Muzeul Botiza este la randul sau un loc incarcat de istorie si credinta, unde veti avea sansa de a admira vestitele covoare tesute din fibre vegetale precum si diverse obiecte de artizanat cu o vechime impresionanta.

Acum puteti gasi usor cazare in Botiza in special datorita site-ului vacanta.com prin care puteti alege oferta dorita, din confortul propriei locuinte. O gama variata de case si pensiuni isi pun la dispozitie serviciile pentru a va bucura de un concediu odihnitor si relaxant. Am atasat fiecarei unitati fotografii, scurte descrieri precum si comentarii ale turistilor care au vizitat aceste meleaguri, astfel incat veti alege cu siguranta locatia de cazare in Botiza potrivita nevoilor dumneavoastra. Bucurati-va de acest colt de rai odihnitor si primitor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *