Cazare Transilvania

PSfatului

Transilvania este regiunea istorica ce cuprinde partea centrala a Romaniei. Din punct de vedere geografic in aceasta regiune se afla Depresiunea Transilvaniei, marginita de Carpatii Meridionali in sud si de Carpatii Orientali in est.

Aceasta zona este recunoscuta in primul rand datorita importantei sale, precum si a influentelor maghiare primite de-a lungul istoriei. Daca pana la Primul Razboi Mondial, Transilvania a stat sub dominatia Ungariei, din 1918, situatia se schimba radical datorita muncii asidue depuse de partidele nationale care isi aveau locatiile aici. Chiar daca acest rezultat nu a insemnat o imediata integrare a teritoriului transilvanean in cadrul Romaniei proaspat unite, a reprezentat un prim pas spre reintregire.

54382057_dobre_cezar

Principalele obiective turistice din Transilvania

Fiind o zona de amploare, oferta de obiective turistice este deosebit de atractiva. Chiar si cei mai exigenti dintre dumneavostra vor fi de acord cu acest lucru, cand vor avea ocazia sa admire bisericutele de lemn, extrem de bine conservate, padurile intinse, “pictate” cu rauri cristaline, sau legendarele castele ce se impun prin grandoarea lor.

Printre cele mai populare si vizitate atractii turistice se regasesc si urmatoarele elemente: Catelul Bran,vizitat in special pentru incarcatura sa istorica dar si pentru miturile de inspiratie folclorica legate de vampiri (se presupune ca a fost resedinta domnitorului Vlad Tepes, supranumit si “Dracula”), orasul Sibiu, cu strazile sale frumos pietruite si muzee deosebite (nu ratati muzeul de arta “Brukenthal”, un adevarat ansamblu de opere unice), Sighisoara, cel mai cunoscut oras medieval din intreaga lume sau castelul Huniazilor, reconstruit in secolul XV de voievodul Iancu de Hunedoara (stilul sau gotic, cu turnuri si contraforti¬† ofera o priveliste minunata).

Pe langa acestea, daca alegeti cateva zile de cazare in Transilvania, mai puteti admira si lacul Sfanta Ana (singurul lac de origine vulcanica din Romania), Balea Lac, Cetatea Rasnov (dateaza din timpul voievodului Mihai Viteazu), Cetatea Biertan (una dintre primele asezari de origine germana de pe teritoriul tarii noastre) sau minunatul oras Brasov (unul din cele mai “privilegiate” orase din Transilvania datorita locatiei sale).

Cazare ieftina in Transilvania

In cazrii, nu trebuie sa va faceti nicio grija deoarece cu siguranta veti putea gasi un loc de cazare in Transilvania. Pentru a va usura munca, site-ul www.vacanta.com va pune la dispozitie o oferta sistematizata de cabane, pensiuni, case, vile sau hoteluri din tinutul Transilvaniei, pregatite in orice moment sa va intampine cum se cuvine. Indiferent daca optati pentru marile orase culturale, sau pentru zonele mai “salbatice” si mai aproape de natura, numarul locurilor de cazare ramane la fel de generos, iar proprietarii la fel de amabili cu turistii ce le calca pragul.

In mod cert, Transilvania ramane una din zonele ce va va uimi cu elementele sale culturale si geografice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *