Ce sunt si de ce sunt bune asigurarile

image-topper-insurance

Locuinta este probabil unul dintre cele mai de pret bunuri ale oricarui om, in prezent putem vorbi despre locul pe care il numim casa dupa ce am depus anumite eforturi financiare si nu numai.

Societatea a supus oamenii din cele mai vechi timpuri la adevarate eforturi financiare, pentru a dobandi un loc pe care sa-l poti numi mai devreme sau mai tarziu casa, asta pentru ca, nu toti mostenesc sau se mandresc cu averi impresionante.Unul dintre cele mai nefericite evenimente din viata unui om ar fi cu siguranta distrugerea acestui bun, pe care nu l-am mai recupera sau am putea doar ca nu ne place sa o luam de la zero de fiecare data.

In Romania asigurarea obligatorie a locuintei a intrat in vigoare incepand cu data de 15 iulie 2010, din pacate, multi romani privind-o ca pe o cheltuiala in plus.

deal-v1341747851Riscurile care sunt acoperite de asigurarea obligatorie sunt minime iar acestea sunt: cutremur, inundatii si alunecari de teren astfel suma maxima asigurata fiind doar de 20 de mii de euro cu prime de asigurare de 10 si 20 de euro pe an.

Cei care inteleg importanta asigurarii locuintei si doresc o acoperire mai mare a riscurilor la care este expusa locuinta si bunurile aflate in incinta acesteia, apeleza la o asigurare facultativa care de cele mai multe ori, acopera pe langa multe alte riscuri, furtul si incendiile.

Nu ar trebui sa existe un profil standard al “cumparatorilor” de asigurari, in general, deoarece asigurarile nu sunt pentru oamenii bogati, ele fiind concepute pentru oamenii normali, pentru problemele pe care le intampinam de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *