Cele mai bune vase de gatit sanatos

set-vase-pentru-gatit-gorenje-cw3sc

Foarte multi dintre noi sunt din ce in ce mai preocupati de respectarea unei diete sanatoase, insa a gati sanatos implica multe lucruri la care trebuie sa fim atenti: selectionarea alimentelor naturale, integrale cu ajutorul carora sa ne preparam mesele, precum si alegerea celor mai bune vase in care sa gatim. Consideram vase de calitate acele vase care nu au aluminiu in componenta lor, acesta fiind un metal foarte des intalnit, care este responsabil pentru dezvoltarea multor afectiuni serioase, in mare parte neurologice.

Cei mai multi producatori de vase de gatit includ aluminiul in procesul de fabricatie deoarece acesta este un bun conductor termic, ceea ce permite prepararea uniforma a alimentelor. Tot din acest motiv foarte multe persoane folosesc folia de aluminiu pentru a gati fripturi la cuptor sau alte astfel de preparate. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca atunci cand gatim cu alimente acide, cum sunt fructele, rosiile sau vinul, aluminiul va migra in hrana.

Vasele din lut nu prezinta niciun fel de reactivitate cand intra in contact cu alimentele si asigura si o caldura foarte eficienta pentru gatit, rezistand la temperaturi foarte ridicate, atat pe aragaz, cat si in cuptor.

Vasele din sticla sunt considerate cele mai bune pentru stocarea mancarii. Mai mult, sticla este foarte recomandata si in cazul gatitului la cuptor. Vasele de yena sunt inerte, ceea ce inseamna ca ele nu interactioneaza cu nici un fel de aliment, nici macar cu cele acide.

Vasele din ceramica pot fi vase mari, destinate gatitului la cuptor, sau tigai. Sunt foarte bune atat vasele integrale din ceramica, cat si cele ce prezinta o captuseala groasa din ceramica. Aveti grija, totusi, ca atunci cand se deterioreaza sa le schimbati. Aceste vase de gatit sunt foarte populare in randul bucatarilor.

Vasele din inox inoxidabil prezinta o stabilitate crescuta la temperaturi ridicate si nu elibereaza in alimente substante nocive. Cand alegem un astfel de vas trebuie sa ne asiguram ca nu au in interior elemente ce ajuta la sustinerea cozii sau manerelor, deoarece acestea sunt, de cele mai multe ori, confectionate din aluminiu.

set-5-vase-pentru-gatit-solea-fissler

Vasele din email sunt antibacteriene si complet inerte, putand fi folosite la orice temperaturi, fara riscul ca acestea sa retina mirosuri sau resturi alimentare. Atentie insa la faptul ca un astfel de vas de gatit modern trebuie aruncat de indata ce apare cea mai mica deteriorare.

Wok-ul este un element preluat din bucataria asiatica. Acesta este foarte bun pentru amestecarea uniforma a carnii, a legumelor, sau a oricaror alte alimente preparati. Mai mult, el reduce substantial cantitatea de ulei pe care trebuie sa o folositi, iar timpul de preparare pentru orice mancare este foarte mic.

.Vasele din teflon sunt destul de controversate. Daca va intereseaza sa cumparati un astfel de vas, aveti grija ca produsul sa aiba inscpritia PFOA free, ceea ce inseamna ca acesta nu are in componenta sa un element nociv si anume acidul perfluorooctanoic.

Acestea sunt cele mai des folosite vase de gatit, ele dovedind de a lungul timpului multe beneficii si castigand increderea bucatarilor. Fiecare dintre ele prezinta elemente utile si necesare in bucatarie, fiind potrivite pentru prepararea unei varietati generoase de mancare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *