Costuri legate de intretinerea masinii

bmw-630x210

Daca vorbim despre costurile legate de intretinerea unei masini, atunci avem nevoie de o foaie, un pix si un calculator, deoarece acestea sunt destul de numeroase si unele destul de costisitoare. Pentru cineva neinitiat in acest domeniu, informatiile legate de costuri nu sunt foarte greu de aflat, mediul online oferind un suport destul de solid in acest sens.

In primul rand, vorbim de plata unor taxe, cum ar fi: obtinerea Certificatului de Autenticitate si a Cartii de identitate a autoturismului, trecerea pe numele noului proprietar, taxa de mediu, taxa CEC, asigurarea RCA, impozit.

In cazul politelor de asigurare RCA, preturile difera in functie de compania de asigurare. Exista mai multe astfel de companii, fiecare oferind un pret al asigurararii RCA in functie de detaliile tehnice ale masinii si de datele legate de proprietar. Acesata informatie legata de pretul politelor RCA poate fi aflata de la un broker de asigurari, dar si direct de pe internet, printr-un simplu search, cu ajutorul unui calculator de polite RCA online.

Exista si categoria costurilor neprevazute precum: amenzi sau defectiuni ale autovehiculului. Pentru cea de-a doua categorie, exista service-urile auto. Ele ofera servicii in scopul rezolvarii acestor inconveniente tehnice dar ofera si servicii legate de intretinerea zilnica a masinii, cum ar fi scimbul de ulei. Un service auto, ofera servicii referitoare la mecanica, la inspectia tehnica periodica (ITP), service roti (vulcannizare, dejantare/jantare, echilibrare jante, geometrie roti) si diagnoza auto. In categoria 3mecanicii, intra schimburile de uleti, filtre, dar si reparatii sau inlocuirea unor componente la sistemul de franare, sistemul de esapament, motor etc. Diagnoza auto presupune: testarea computerizata (motoare, injectoare, ABS, ESP, ASR, EBD, SRS), identificarea si stergerea erorilor, analize ale cutiei de viteze, climatizarii auto, vidarea instalatiei de aer conditionat, indepartarea mirosului urat din instalatia de climatizare s.a.

Deci, un service auto ofera o gama diversificata de servicii, orice sofer trecand pe acolo macar pentru probleme uzuale: inlocuirea unor consumabile, schimburi de uleiuri sau filtre, schimbul anvelopelor in fiecare sezon. In cazul accidentelor, tot service-urile auto sunt cautate, ele oferind sprijinul necesar pentru solutionarea problemei, in schimbul politei RCA a soferului vinovat de producerea accidntului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *