Crearea propriului magazin online-Totul incepe de la o idee de afacere

magazin-online

La ora actuala, exista numeroase IMM-uri, firme de dimensiuni mari, dar si un numar semnificativ de companii multinationale. Toate acestea, sunt in plina expansiune in societatea noastra. Retineti faptul ca, fiecare dintre acestea, au avut la baza infiintarii lor, o idee de afacere.

Cvasitotalitatea acestor companii constituie o prezenta activa in mediul online, prin detinerea propriului magazin online pe care il gestioneaza si promoveaza. In cazul in care va aflati la inceput de drum si va doriti sa creati un astfel de magazin, este necesar in primul rand sa porniti de la ideea de afacere.

In acest punct, este primordial sa va puneti trei intrebari esentiale, precum: ce produs sau serviciu voi vinde? Cui voi vinde acestea? Cu ce model de afacere?. Daca veti reusi sa obtineti raspunsuri la aceste intrebari, atunci baza magazinului dvs. este deja construita.

Idei de afaceri - Magazin Online deschise

In cazul in care nu banuiati pana acum, va vom lamuri noi: un magazin online nu se monteaza intr-o luna. Experienta carora au incercat sa faca acest lucru, a demonstrat faptul ca , pur si simplu, este imposibil, sa realizati un studiu de piata, sa gasiti modelul de afacere ideal, sa identificati si sa contactati furnizorii potriviti, sa le solicitati o oferta de pret, sa primiti in schimb oferta si pe care, eventual, sa o puteti negocia, pentru a putea acoperi cheltuielile, gasirea unui furnizor de tehnologie, iar lista poate continua. Prin urmare, un termen limita scurt pentru crearea unui astfel de magazin, este imposibil de realizat. Daca, totusi, v-ati gandit la aceasta posibilitate, trebuie sa stiti ca demarati o actiune fara garantia reusitei si, mai mult decat atat, riscati sa pierdeti tot ceea ce investiti.

Primul pas il constituie identificarea si stabilirea produsului/serviciului pe care il veti vinde. In urmatoarele randuri, va vom oferi o lista de trei posibile optiuni de afacere pentru un magazin:

  • Articole de bucutarie (sorturi personalizate, vase, ustensile etc.) Exista multe persoane pasionate de gastronomie si doresc in permanenta sa aiba cele mai bune si performante ustensile de bucatarie.
  • Articole vestimentare pentru ciclism (impermeabile etc.). In ultmii ani, se observa o tendinta majora spre activitatile in aer liber si ecologie, iar tot mai multi oameni devin pasionati de ciclism, organizand diverse concursuri si intalniri, peste tot in tara.
  • Articole pentru bebelusi (hamuri de siguranta pentru bebelusi etc.). Dintotdeauna, parintii au acordat o grija majora copiilor lor atat sanatatii, sigurantei, cat si confortului acestora.

Aceste exemple, sunt pur orientative, insa dvs. puteti opta pentru realizarea unui studiu de piata pentru a putea vedea care sunt preferintele si tendintele in consum ale oamenilor. O alta varianta si, probabil, cea mai fericita este sa realizati modelul de afacere pe care dintotdeana l-ati dorit. Odata ce ati stabilit ce produs/serviciu veti vinde, pasul urmator va fi determinarea, implicita, a publicului tinta caruia va adresati.  Acesta din urma va fi cel care iti va dicta, in continuare, ce produse/servicii doresc astfel incat dvs. sa le satisfaceti nevoile si cerintele. Dupa ce ati stabilit produsului sau serviciul pe care doriti sa reprezinte obiectul afacerii dvs., va trebui sa alegeti un nume si un logo, care sa reprezinte brand-ul si valoarea unica a companiei. Si care, mai mult decat atat, sa va evidentieze din multimea companiilor.

Luati in considerare faptul ca o afacere reprezinta, in fond, un produs bun de oferit spre vanzare, la un pret bun, pe care cineva de cealalta parte, este dispus sa-l plateasca pentru a-l obtine.  Asadar, urmatorul pas il constituie stabilirea pretului. Inainte de acest pas, trebuie sa va ganditi la un aspect important, probabil, nu dvs. veti fi cel care va fabrica produsele respective, asadar este important sa gasiti un distribuitor potrivit, in urma analizei atente a ofertelor acestora.

Ultimul pas pe care il vom mentiona, in cadrul articolului, este gasirea unei platforme de comert online pe care sa va stabiliti magazinul. Astfel, aceste constituie punctul in care este recomandat sa apelati la serviciile specializate ale firmelor existente pe piata. Odata realizat magazinul, pasul urmator il constituie promovarea lui si activitatile social media. Succesul este conditionat de eficienta activitatilor de promovare. De asemenea, este recomandabil sa apelati la serviciile de social media, marketing online, dar si de SEO, pentru garantarea vizibilitatii dvs. in mediul online, in randul publicului tinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *