Cum functioneaza asigurarile de sanatate?

health-insurance

Fiecare dintre noi trebuie sa acorde o atentie deosebita starii de sanatate si imbunatatirii sau mentinerii acesteia, dupa caz. Asigurarea privata de sanatate este una dintre metodele prin care cei mai multi cetateni romani pot beneficia de servicii si ingrijiri medicale in eventualitatea in care sufera de accidente sau de diferite boli si afectiuni.

Desi politele de asigurari medicale difera foarte mult de la furnizor la furnizor sau de la pachet la pachet, ca regula general valabila, cele mai multe dintre ele acopera anumite servicii medicale standard.

Printre acestea se numara zilele de spitalizare, bineinteles incadrandu-se intr-un anumit plafon. In timp ce unii asiguratori deconteaza inca din prima zi serviciile de spitalizare, altii impun limite si deconteaza numai zilele ce depasesc o anumita perioada, considerandu-se ca spitalizarea pentru o zi, doua sau trei nu a fost provocata de o afectiune majora sau care reprezenta un risc prea mare pentru sanatatea asiguratului.

health-insurance (1)Interventiile chirurgicale sunt o alta cheltuiala ce este acoperita, integral sau partial, de cele mai multe polite de asigurari de sanatate. Desi la fel ca in cazul zilelor de spitalizare si sumele decontate pentru interventiile chirurgicale trebuie sa se incadreze intr-un plafon, acesta este mult mai flexibil. Mai exact, cele mai multe companii care ofera servicii de asigurari sunt dispuse sa creasca acest plafon de pana la 5 ori in cazul in care interventia chirurgicala a fost una serioasa.

In plus, o parte semnificativa a asiguratorilor din Romania ofera si o indemnizatie suplimentara in cazul in care asiguratul a avut nevoie de o perioada de internare in sectia de Terapie Intensiva, intrucat se considera ca problemele de sanatate de care a suferit au fost deosebit de grave.

Alte cheltuieli medicale sau riscuri  acoperite de asigurarile de sanatate sunt indemnizatiile pentru maternitate, consultatiile la medicii generalisti, dignosticarile si alte taxe platite medicilor specilisti, analizele, radiografiile, ecografiile, serviciile de ambulanta si eventualele decese in urma unor boli sau afectiuni cauzate de accidente sau riscuri asigurate.

Exista doua planuri principale prin care se ofera asigurarea medicala: primul dintre ele este abonamentul pentru serviciile medicale, iar cel de-al doilea este asigurarea privata pentru sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *