Cum sa alegi asigurarea medicala de calatorie

travel_insurance_header

Asigurarea medicala de calatorie este una dintre cele mai bune solutii pentru persoanele care calatoresc in strainatate in interes de serviciu sau personal. Aceasta aduce nenumarate beneficii persoanei asigurate intrucat costurile unei astfel de polite de asigurare sunt infime in comparatie cu cele ale serviciilor medicale din strainatate. Este de retinut ca asigurarea de calatorie este obligatorie pentru statele in care este necesara viza pentru a calatori.

Pretul unei asigurari medicale de calatorie este stabilit in functie de mai multi factori:

-perioada pe care se doreste asigurarea, care poate varia intre doua zile si un an

-suma asigurata, care poate fi cuprinsa intre 5000 si 50000 de euro si care variaza in functie de zona in care urmeaza ca asiguratul sa calatoreasca, dar si de planul oferit de asigurator

-tara de destinatie

-varsta persoanei asigurate (persoanele de peste 80 de ani nu sunt, de cele mai multe ori, asigurate – exceptie facand numai cazurile deosebite; minorii beneficiaza de reduceri considerabile cand vine vorba de valoarea politei de asigurare).

Desi politele de asigurare medicala de calatorie difera, la fel ca preturile acestora si riscurile acoperite, de la companie la companie, cele mai multe dintre ele asigura urmatoarele riscuri:

-tratamentul ambulatoriu

-tratamentul medicamentos prescris de catre un medic avizat

-costurile spitalizarii intr-o institutie medicala recunoscuta si recomandata de compania de asigurari

-interventiile chirurgicale in cazuri de maxima urgenta

-cheltuielile de transport ale pacientului

-tratamentele stomatologice in cazurile de urgenta – cele mai multe contracte de asigurari specifica si o suma maxima de despagubire in aceste situatii

-repatrierea pacientului, daca este cazul

Anumite polite de asigurari de calatorie mai acopera si urmatoarele riscuri:

5714575-furtul, deteriorarea sau pierderea bagajelor

-pierderea buletinului sau a pasaportului

-compania aeriana nu mai poate opera zborul

Cele mai multe companii de asigurari ofera clientilor despagubirile prin rambursarea sumelor deja achitate de acestia catre institutiile medicale din statul in care au calatorit. In aceste situatii, persoana asigurata trebuie sa prezinte documentele solicitate de asigurator (si eliberate de catre autoritatile medicale competente si recunoscute de catre compania de asigurari) intr-un termen de cel mult 15 zile calendaristice de la intoarcerea pe teritoriul tarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *