Cum sa alegi pachetul de hosting?

banner-web-server

In timp ce diversitatea impresionanta a pachetelor de hosting poate fi considerata un avantaj pentru persoanele specializate, un neinitiat in domeniul online ajunge sa fie, de cele mai multe ori, dezorientat de multitudinea ofertelor pentru gazduire web. Avand in vedere ca eu activez in domeniu si am intalnit nenumarate situatii in care clientii s-au lasat influentati de tehnicile de marketing sau de opiniile vanzatorilor de web hosting, am decis sa scriu acest articol care doreste sa fie o scurta introducere cu privire la pachetele de web hosting.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand alegi pachetul de hosting sunt chiar nevoile site-ului tau si, implicit, ale tale. In functie de tipul site-ului in cauza (blog sau site personal, site de prezentare al afacerii tale, magazin online, si asa mai departe). Daca in cazul blogurilor poti alege un pachet de hosting gratuit – lucru care va creste durata de incarcare a paginilor si va plasa, de cele mai multe ori, reclame si bannere – in cazul site-urilor de prezentare pentru un business sau al magazinelor online lucrurile se schimba.

webBineinteles, nu trebuie sa faci abstractie nici de evolutia site-ului tau in viitorul apropiat (pe o perioada de aproximativ sase luni). Chiar daca un plan de hosting este ideal pentru traficul de pe site la momentul actual, este posibil ca acesta sa creasca semnificativ in cateva luni sau chiar cateva saptamani. Un exemplu bun sunt afacerile sezoniere – de exemplu, amenajarile interioare sau reabilitarile termice.

Un alt aspect important cand vine vorba de hosting web este tipul pachetului pe care il alegi. Daca site-ul tau este gazduit pe un server comun, acesta va imparti resursele cu toate celelalte site-uri gazduite pe serverul respectiv. Desi este printre cele mai ieftine solutii de hosting si sunt foarte potrivite pentru site-urile personale sau cele de prezentare, acestea sunt de multe ori depasite cand vine vorba de magazine online. Pentru acestea, cea mai recomandata solutie este un server dedicat care sa gazduiasca numai site-ul in cauza.Desi sunt cele mai costisitoare, acestea ofera cele mai multe resurse si cea mai mare perioada de functionare a site-ului.

Bineinteles, si suportul tehnic oferit de compania de hosting este o caracteristica importanta atunci cand cauti un pachet de hosting. Avand in vedere ca, la fel cum am mentionat si la inceputul articolului, ofertele de web hosting sunt extrem de diversificate si numeroase, poti sa gasesti un pachet de hosting ideal tinand cont de toate aceste criterii fara sa te ingrijorezi ca vei ramane fara optiuni daca elimini prea multe oferte. Cel mai de calitate suport tehnic se ofera, bineinteles, prin telefon. Cu toate acestea, si pachetele care ofera suport prin e-mail si perioada de raspuns de maxim 12 ore sunt o optiune viabila pentru cele mai multe business-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *