Cum sa curatati scrumierele

ashtray_designs_qnhp3

Indiferent de contradictiile legate de implicatiile fumatului asupra sanatatii, exista inca o mare parte din populatia globului care inca fumeaza. Exista multe firme care produc tigari si care ofera diferite accesorii care au rolul de a personaliza experienta fumatorilor si unele dintre acestea sunt scrumierele. Rolul unor scrumiere este de a retine scrumul pana cand acesta este aruncat la gunoi. Problema apare atunci cand scrumul cald si nicotina creeaza pete si mirosuri care sunt foarte greu de indepartat de pe suprafata scrumierelor. Pentru a intretine cum trebuie aceste scrumiere, exista cateva produse de curatare disponibile in magazine care pot indeparta mirosurile neplacute si petele.

Atunci cand vine vorba despre scrumiere, acestea sunt disponibile intr-o gama larga de stiluri si de materiale. Ele folosesc proprietatile de rezistenta la caldura a unor materiale cum sunt metalul, plasticul special, sticla, ceramica, lemnul sau piatra. Particulele de fum de tigara sunt suficient de mici pentru a penetra in porii tuturor tipurilor de materiale si care reprezinta unul din motivele principale pentru care fumul de tigara pateaza si mirosurile sunt atat de greu de indepartat.

25622Scrumul, tarul si nicotina, in timp, se depun pe suprafata scrumierelor si formeaza un strat care adera si este destul de dificil de indepartat. Apa calda si sapunul, de obicei, sunt eficiente in curatarea unor materiale cum sunt metalul si plasticul. Daca sunt pete negre care nu ies cu apa, acetona poate fi folosita cu succes pentru indepartarea lor. Bicarbonatul de sodiu, amestecat cu o cantitate mica de apa creeaza o pasta abraziva care este eficienta pentru toate tipurile de materiale de scrumiere. De regula, cele de sticla sunt cel mai greu de curatat deoarece acestea absorb cea mai mare de cantitate de tar si nicotina. O metoda eficienta de a curata aceste scrumiere este scufundarea lor in otet cald si lasarea lor peste noapte.

Dupa ce scrumiera este curata, urmatorul pas este tratarea suprafetei cu ceva care sa ajute la prevenirea depunerii de tar si de nicotina pe viitor. Acest lucru ajuta si la eliminarea mirosurilor deoarece depunerile acestor substante pe suprafata scrumierelor determina un miros neplacut. Aplicarea unui strat de substanta pentru lustruirea mobilei ajuta la prevenirea penetrarii particulelor de scrum in porii de pe suprafata materialului.  O alta metoda destul de des folosita este punerea de nisip sau soda caustica pe fundul scrumierei. Nisipul atrage scrumul si il face sa se lipeasca de el in loc sa se depuna pe suprafata materialului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *