De ce sa optez pentru un implant dentar?

blog-dental_implants

Implanturile dentare reprezinta solutia ideala pentru oamenii care si-au pierdut un dinte, mai multi sau chiar un intreg rand. Lipsa dintilor este, in primul rand, o problema de ordin estetic, care va va obliga sa radeti mereu cu mana la gura, sa va simtiti inhibat, sa evitati sa intrati in vorba cu persoane noi sau sa luati cuvantul in public. Mai apoi, este o problema de ordin fiziologic, intrucat intervine in activitati firesti, precum masticatia.

Implantologia este o stiinta in continua dezvoltare, iar medicina stomatologica a ajuns la un nivel in care poate pune implanturi atat de bine si atat de natural, incat nimeni nu va sesiza ca aveti dinti pusi. Daca starea de sanatate va permite, daca nu suferiti de boli precum diabet, boli de sange sau de oase si daca aveti o sanatate a gurii, oaselor si gingiilor foarte buna, inseamna ca sunteti un candidat perfect pentru implanturi.

Implantul se realizeaza printr-o mica interventie chirurgicala, prin care se monteaza in os o radacina falsa de care se va prinde dintele. De aceea, osul trebuie sa fie puternic, suficient de inalt si suficient de lat incat sa poate gazdui si sustine viitorul implant. In cazul in care va sperie durerea, este bine sa stiti ca nu va fi mai mare decat cea din timpul unei extractii si ca dupa interventie, va veti ajuta de calmante si nu veti resimti foarte mare disconfort. Anesteziile existente pe piata la ora actuala au rolul de a diminua cat mai mult din durerea resimtita. La cererea dumneavoastra, se poate practica si sedarea aproape totala, dar acest lucru nu este recomandat intrucat, in unii pasi din interventie, medicul stomatolog ar putea avea nevoie de colaborarea dumneavoastra.

Cabinet stomatologicImplanturile dentare sunt durabile in timp si imbunatatesc vizibil fizionomia, masticatia si chiar sunetele emise de catre pacient. Un dezavantaj ar putea fi costurile destul de ridicate, insa exista clinici care ofera posibilitatea platii in rate convenabile, precum si oferte si preturi speciale in cazul efectuarii mai multor operatiuni stomatologice pe acelasi pacient. Oricum, beneficiile pe care le veti obtine in urma primirii unui astfel de implant sunt incomparabil mai mari fata de costurile sau durerea pe care va trebui sa le suportati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *