Efectele pozitive ale procesului de optimizare SEO

SEO-Banner

In ultimii ani se constata o tendinta in crestere, de utilizare a Internetului, atat in scopuri recreative, cat si profesionale. Mediul virtual a devenit o sursa de informare utilizata in mod frecvent, de aceea strategia de marketing a firmelor a inceput sa se reorienteze catre mediul online, promovarea produselor si a serviciilor in spatiul virtual realizandu-se concomitent cu marketingul offline si cu alte metode de promovare. Specialistii in optimizare SEO sunt solicitati frecvent de antreprenori, datorita rolului deosebit de important al acestei profesii pe piata fortei de munca, in perioada actuala. Zilnic apar o multime de website-uri noi, in timp ce altele sunt modernizate si imbunatatite in mod constant. De aceea piata serviciilor de marketing online este intr-o continua crestere, concomitent cu specializarea din ce in ce mai mare a acestui domeniu de activitate.

seo-mistakes-bloggers-should-avoid

Organizatiile care au nevoie de vizibilitate online pentru cresterea notorietatii brandului si, implicit, a volumului de vanzari, apeleaza la specialistii in optimizare SEO, care structureaza paginile de website, analizeaza si selecteaza continuturile optime, programeaza codul si realizeaza multe alte actiuni avand ca obiectiv final pozitionarea site-ului cat „mai sus” in lista de rezultate a motoarelor de cautare. Optimizarea SEO este o parte extrem de importanta a strategiei de e-marketing, care urmareste cresterea vanzarilor unei firme, prin cateva metode. Cuvintele si expresiile cheie selectate de specialistii seo, acopera domeniul produselor si serviciilor pe care organizatia doreste sa le vanda, stabilind cu precizie segmentul de clienti tinta. Sporirea numarului de vizitatori pe site-ul companiei creste probabilitatea ca potentialii clienti sa se transforme intr-un numar cat mai mare, in clienti fideli. In plus, vizibilitatea sporita a paginii de website, amplifica notorietatea brandului de firma, cu un efect benefic asupra vanzarilor directe si, in consecinta, a competitivitatii economice.

O campanie SEO implementata intr-un mod profesionist, cu rezultate masurabile, poate amortiza investitia mai rapid decat orice alt tip  de promovare online sau prin metode clasice. Un alt efect benefic al optimizarii SEO este imbunatatirea site-ului, din punctul de vedere al continutului, in sensul ca vizitatorii vor avea posibilitatea sa acceseze informatii relevante bine organizate iar viteza de navigare pe site va creste simtitor. Optimizarea unui website are efecte pozitive pe termen lung, in sensul ca, daca pozitia in lista de rezultate a motoarelor de cautare se mentine in primele zece-douazeci de site-uri, sansa ca fidelizarea vizitatorilor si transformarea acestora in clienti constanti ai firmei, creste considerabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *