Indicii si instrumente pentru promovare online

promovaresite

Pentru orice afacere, asadar, indiferent de domeniul in care activeaza, este primordial sa se faca vizibila in randul publicului sau tinta, prin mijloacele online disponibile. In ziua de astazi, toate afacerile trebuie sa fie prezente constante in mediul online pentru a se putea bucura de succes si sa obtina rezultatele scontate initial in planul de afaceri.

Prin urmare, este cvasicunoscut faptul ca scopul in ceea ce priveste conceptul de promovare online este acela de a atrage cat mai multi vizitatori pe site-ul dvs. Obiectivele derivate acestui scop sunt: cresterea numarului de consumatori pentru afacerea dvs., sporirea strategiei de branding a companiei si a produselor, indicatori ce , implicit, vor conduce la cresterea vanzarilor pentru produsele/serviciile dvs.

Promovare-Online

In cazul in care detineti o afacere, trebuie sa luati in considerare faptul ca cei mai multi dintre competitorii dvs. apeleaza la strategii de promovare. Traim intr-o lume in care majoritatea companiilor folosesc internetul ca instrument principal de promovare a produselor sau serviciilor, dat fiind faptul ca aceasta reprezinta principala modalitate de a se face cunoscuti printre milioanele de utilizatori ai internetului, care se conecteaza zi de zi la acesta. Asadar, daca cei ce sunt de partea concurentei fac acest lucru, dvs. trebuie sa procedati in consecinta.

Am putea defini promovarea, ca pe un set de actiuni menite sa comunice caracteristicile produsului/serviciului oferit spre vanzare si de atragere a publicului tinta caruia acestea se adreseaza.

Promovarea in mediul online are ca principal avantaj faptul ca este extrem de profitabila in ceea ce priveste relatia dintre cost-diseminare. Acesta este motivul pentru care se face necesara dispunerea de o serie de instrumente care sa permita comunicarea tuturor aspectelor de pe website-ul dvs. sau de pe magazinul virtual pentru a putea fi trimise prin e-mail, impartasirea pe retele sociale, bloguri etc.

In continuare, va vom explica principalele instrumente de promovare adaptate la lumea virtuala:

Vanzarea cu caracter personal

Mentinerea unei comunicari directe si personale cu un client, se desfasura, in mod traditional, fata in fata, dar la ora actuala aceasta se poate realiza prin intermediul mediilor interactive. Acestea vin in sprijinul fiecarei afaceri pentru a putea reduce timpul necesar pentru demararea unui activitati de vanzare.

 Marketing direct

Folosirea anumitor mijloace de promovare (e-mail, telefon etc.) sunt menite sa obtina o reactii din partea clientilor din mediul online. Pentru a comunica direct cu publicul tinta este nevoie de obtinerea si dispunerea de informatii importante cu privire la acesta. In mod normal aceste date sunt continute in bazele de date ale companiei.

 Publicitate

Aceasta reprezinta toate acele procese de comunicare realizate pe mediile de comunicare prin intermediul anunturilor platite. In publicitate, se impune controlarea continutului si a modului de difuzare a acestuia.  Propriile pagini web au devenit noile suporturi de publicitate.

Relatii publice

Acestea constau dintr-un set de actiuni pe baza carora era construit procesul de comunicare prin care se fructificau si consolidau relatii publice ale companiei, atat pe plan intern, cat si extern. Este vorba de mentinerea relatiilor cu presa si a unei imagini impecabile in fata societatii.

 Promovarea vanzarilor

Este vorba despre acele activitati ce mediaza anumite tipuri de stimulente (recompense, discount, cadouri etc.) cu scopul de a provoca, direct sau indirect, cererea pentru un anumit produs sau serviciu.

Rezumand, pentru realizarea unui promovari de succes trebuiesc corelate mai multe strategii. Astfel, nu trebuie separat discursul de brand, ci trebuie sa conferim valoare promovarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *