Idei de petreceri pentru copii intre 4 si 10 ani

copii1

A 4-a Aniversare

Teme populare pentru copiii de aceasta varsta: dinozauri, printese, personaje Disney, Madagascar, Epoca de Gheata, etc.

Etapa de planificare – In ziua de astazi pana si copii au un program incarcat. Acestia participa la tot felul de cursuri, pe langa gradinita si isi stabilesc intalniri de joaca cu alti copii. Aasdar o petrecere trebuie planificata cu cel putin o luna in avans. Asigura-te ca invitatia ta a ajuns la destinatie si parintii invitatilor au aflat din timp data petrecerii.

Proiecte de lucru manual- La aceasta varsta copiii sunt capabili sa asculte indicatiile adultilor si sa participe la proiecte de lucru manual. Iata o idee interesanta: organizeaza o expozitie de pictura. Asigura-te ca exista acuarele, creioane colorate, markere si hartie pentru toti copiii si ingurajeaza-I sa deseneze tot ceea ce le trece prin cap. La final expune toate lucrarile si fa un tur al expozitiei impreuna cu cei mici, criticand fiecare opera de arta. Acorda fiecarui copil un premiu pentru ceva unic legat de opera lor: cea mai colorata pictura, cel mai frumos copac, etc.

reguli_petrecere_copiiCopii iubesc paradele si nimic nu ar fi mai distractiv pentru ei decat sa participe la propria lor parada. Vei avea nevoie de instrumente muzicale daca vei face o parada stradala pentru fiecare dintre copii: tobe, suflatoare, clopoteti si bineinteles va trebui sa invatati impreuna un cantec. Asigura-te ca este ceva suficient de simplu incat sa poata canta cu totii. Un exemplu bun este chiar “Multi ani traiasca”. Copiii de varsta asta au o gramada de energie. Ai grija sa fie suficente activitati pregatite ca sa ii tina ocupati.

A 5-a Aniversare

Temele preferate ale copiilor de 5 ani inlcud: Buzz Lightyear, petrecerea piratilor, Scooby Doo, ghirlande Party, Cars. Majoritatea copiilor la varsta asta sunt deja la gradinita si multe gradinite organizeaza petreceri chiar in incinta. Puteti opta atat pentru o petrecere la scoala, cat si pentru una acasa.

Pentru o petrecere la scoala, adu briose, prajituri, gogosi, sucuri naturale. Eventual puteti oferi fiecarui copil cate un pachetel cu bunatati si o mica jucarie. Pentru o petrecere acasa, puteti face impreuna ghirlande din flori artificiale insirandu-le pe ata, ghirlande pe care copiii pot dupa aceea sa le si poarte.

Este deja timpul sa incepeti sa cereti parerea celui mic in timpul organizarii petrecerii. La aceasta varsta, copii vor fi mai mult decat fericiti sa isi vada ideile incorporate in petrecere.

A 6-a Aniversare

Temele populare printre copii de 6 ani sunt: gimnastica, Nascar, Misiune spatiala, Karate party, etc.

La aceasta varsta deja puteti sa va ganditi la o petrecere doar pentru fetite sau doar pentru baieti. Dupa varsta de 6 ani, de obicei se doreste sa se faca activitati diferentiate pe sexe. Acest lucru nu este necesar, dar va face planificarea mai usoara. Puteti lua in considerare o petrecere cu o alta destinatie decat propria casa: locurile de joaca, studiourile de gimnastica, de karate sau parcurile pentru copii sunt destul de populare. Daca preferati sa ramaneti acasa si vremea este buna, poate merita sa luati in considerare inchirierea unui bouncer sau a unei piscine gonflabile. La aceasta varsta copiii sunt in stare sa petreaca ora in sir sarind pe un bouncer.

A 7-a Aniversare

Temele cele mai iubite la varsta primului an de scoala sunt: supereroii (Batman, Spider Man, Super Man), petrecere in pijamale, 5 O’Clock Tea. Varsta de 7 ani este o piatra de temelie in maturizarea copiilor. Deja nici nu mai arata ca niste bebelusi. Asadar daca vrei sa faci o petrecere mare, acum este momentul! Inainte de 7 ani sunt prea tineri sa aprecieze cu adevarat ce se intampla. Pentru fete, o petrecere in pijama este cea mai buna idee. Gandeste-te la activitati feminine: machiat, facut unchile, sau joaca cu papusile Barbie. Lasa-le sa manance junk food si sa se uite la filmele preferate pentru copii. Pentru baieti, o petrecere in care sa se costumeze in supereroul preferat este tot ce isi doresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *