Kusadasi

kusadasi (1)

Unul dintre cele mai frumoase orase de pe tarmul Marii Egee este Kusadasi (Insula Pasarilor). Acesta se afla la doar 20 de km de Selçuk si la 95 de km de Izmir. Kusadasi a evoluat sub cateva civilizatii consecutive precum: greaca, romana, venetiana, genoveza si otomana. Avand o istorie destul de bogata, orasul imbina intr-un mod placut arhitectura veche ramasa mostenire cu cea noua a carui cladiri se inalta deasupra celor din centrul vechi al orasului.

Alaturata orasului este situata si cea mai cunoscuta statiune din zona ce poarta acelasi nume. O statiune renumita pentru frumusetea ei, pentru multiplele posibilitati de agrement, dar mai ales pentru apa limpede si nisipul auriu. Hotelurile din aceasta statiune nu sunt extraordinare precum acele hoteluri Antalya, dar daca esti atent si te cazezi la un hotel in urma mai multor recomandari, totul va fi perfect. Una dintre activitatile preferate de turistii ce ajung in statiune este scufundatul in apa. Apa curata si limpede din aceasta zona ofera imagini de neuitat celor ce se incumeta sa practice aceasta activitate.

Datorita climei mediteraniene ce ofera veri calde, ierni blande si un soare stralucitor pentru 300 de zile/an, sezonul turistic al zonei este unul destul de lung.

112_kusadasi_portIn acest loc al Turciei cumparaturile reprezinta activitatea cea mai indragita atat de localnici cat de turisti. Aici veti gasi bijuterii, piele, covoare si antichitati, textile si broderii, piese din cupru, onix si sidef. Bazarurile din zona sunt deschise sapte zile din sapte pentru ca turistii ce poposesc in week-end sa-si poata achizitiona lucrurile sau obiectele dorite. Pe langa shopping, orasul Kusadasi este plin de obiective turistice iar cele mai frumoase si cele mai placute sunt:

Situl Arheologic Panionion

Acest sit arheologic Panionion se afla la doar 25 km de Kusadasi. Aici se organizau sarbatorile religioase si jocurile numite Panionia.

Parc Acvatic Adaland Kusadasi

Parcul Acvatic Adaland este unul dintre cele trei parcuri aflate in apropiere de orasul Kusadasi. Acest parc a fost construit la 4 kilometri, Aquafantasy se gaseste la 6 km, iar Longbeach Aquaresort la doar 5 km sud de Kusadasi.

Caravanserai Öküz Mehmet Pasha

Aceasta atractie turistica, Caravanserai Öküz Mehmet Pasha a fost ridicata in anul 1618 pentru a se adaposti marinarii iar structura este pe care o are este inalta de 12 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *