Oftalmologia – informatii utile

servicii-oftalmologie-999x999-960x350

Oftalmologia, sau stiinta despre ochi, reprezinta disciplina medicala cu rol in tratamentul asupra afectiunilor oculare, adica asupra ochilor si structurilor adiacente. Bolile ce tin de ochi fac parte dintr-un domeniu ce se imparte intre neurologie si oftalmologie.

Specialistul in oftalmologie, oftalmologul, se refera la acea persoana cu studii medicale de specialitate, care se ocupa de tratarea pacientilor care sufera de diverse afectiuni oculare. Oftalmologii se ocupa de tratamentul acestor afectiuni atat in ceea ce priveste metoda medicamentoasa cat si cea chirurgicala.

Exista foarte multe boli de ochi de care oamenii din intreaga lume sufera, unele dintre acestea fiind foarte grave, motiv pentru care oamenii ajung sa-si piarda si vederea, uneori. Dintre bolile de ochi ce pot fi mentionate fac parte erorile de refractie, cataracta, glaucomul, tulburarile retiniene, degenerescenta maculara, problemele oculare diabetice, conjunctivita, si multe altele. Foarte multi oameni sufera de aceste boli peste tot in lume, insa exista nenumarate clinici de oftalmologie care ofera servicii de calitate, iar aceste clinici oftamologice sunt la foarte mare cautare.

deal-v1322665973Cererea in ceea ce priveste serviciile oftalmologice este in crestere pe zi ce trece, motiv pentru care specialistii din acest domeniu merg la cursuri de perfectionare cu fiecare ocazie oferita. Oftalmologii sunt acei specialisti care sunt responsabili de interventii chirurgicale, cum ar fi cele cu laser și nu numai. Exista servicii dintre cele mai diferite pe care clinicile de oftalmologie le pun la dispozitia pacientilor, printre care chirurgia cataractei, servicii clinice de laborator, lentile de contact, chirurgie refractiva, asistenta medicala de urgenta, tratarea glaucomului, oncologie oculara, oftalmologie pediatrica, si nu numai.

Controalele oculare sunt foarte importante, la fel ca in cazul oricarui alt control medical. Aceste examinari oculare sunt foarte importante, deoarece exista o serie de boli asimptomatice care pot fi confirmate doar de examenele periodice oculare; totodata, acestea pot oferi si o serie de masuri necesare ce pot fi aplicate inainte ca afectiunea sa se inrautateasca.

Prin urmare, oftalmologia este una din ramurile medicinei care trebuie luata foarte in serios si pe care pacientii trebuie sa o bifeze in lista lor de controale periodice de sanatate. Nu trebuie sa uitam de acele cazuri nefericite in care pacientii nu-si dau seama de efectul periculos la care se expun atunci cand nu urmeaza vreun tratament si ajung sa-si piarda vederea din cauza aceasta. Ochii sunt importanti in calitatea vietii noastre si, din acest motiv, trebuie sa avem grija de ei, oferindu-ne cate un control anual la oftalmolog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *