Plimbare cu bicicleta la munte

biking-header-2

Muntele este si in ziua de astazi, cum era odinioara, o religie, o credinta, o stare de spirit. El iti ofera libertatea si fericirea de a trai la cote maxime. Deciziile le iei singur si raspunzi pentru ele. Muntele a fost intotdeauna cautat, dar mai nou se observa tendinta unor oameni ai muntelui care doresc sa viziteze aceste locuri deosebite nu doar catarandu-se sau plimbandu-se. Se doreste parcurgerea unei distante cat mai lungi, iar pentru asta se foloseste un vehicul vechi de sute de ani, bicicleta.

Desigur, nu vorbim in cazul de fata despre bicicleta pe care o avea bunicul cand mergea la piata. Vorbim despre minuni ale tehnologiei pe doua roti, vorbim despre suspensii, cauciucuri rezistente, despre jante confectionate din materiale care sunt concepute sa reziste la socuri. Cu o astfel de bicicleta de munte putem hoinari zi si noapte, putem face din tura de trekking o adevarata aventura, presarata cu adrenalina.tricicleta

De ce caracteristici are nevoie o bicicleta pentru a putea fi catalogata ca ideala pentru plimbarile pe munte? In primul rand, directia este necesara pentru a evita obstacolele ce apar in cale. Pentru a putea avea o directie precisa pe terenuri accidentate, este necesara o furca fata cu suspensie hidraulica, aceasta rezolvand elegant problema. Virajele vor putea fi luate usor, fara greseli si fara stres. In al doilea rand, putem vorbi despre greutatea cadrului, care ideal ar fi sa fie construit din carbon pentru a facilita urcarea pe munte.

Daca greutatea cadrului este mica, veti putea urca mult mai usor abruptele poteci strajuite de brazii inalti. Cadrul de carbon va ofera si o siguranta sporita la socuri si lovituri, acesta fiind foarte rezistent. Jantele de aluminiu sunt o alegere buna pentru acest tip de bicicleta. Acestea se imbina perfect cu niste camere groase, care pot absorbi impactul fara a se sparge. Cauciucurile necesare sunt unele late, cu crampoane mari, pentru o aderenta cat mai buna. Saua pe care o gasiti de obicei pe acest tip de bicicleta este una usoara, cam ascutita si cam incomoda. Un lucru esential pe munte, sunt franele cu care bicicleta este echipata. Un model foarte reusit pentru astfel de activitati sunt franele hidraulice, pe disc. In ele puteti avea incredere ca nu va vor dezamagi. Desgiur, pot fi folosite si franele clasice, cu cablu, fie ele pe disc sau pe saboti.

Speram sa tineti cont de aceste sfaturi si atunci cand achizitionati o bicicleta pentru astfel de trasee sa va aduceti aminte de informatiile anterior prezentate. Nu veti regreta! In acel moment aventura va incepe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *