Prietenia adevarata si valoarea ei

Friendship

Dezvoltarea personala reprezinta de cativa ani buni, unul dintre cele mai importante hobby-uri ale mele. Nu stiu daca poate fi numit hobby, sau un stil de viata, insa pentru mine, descoperirea acestui domeniu a insemnat inceputul unei noi vieti, mai optimiste, mai plina de impliniri. Scopul dezvoltarii personale este acela de a ne ajuta sa evoluam, sa ne auto-depasim, sa ne dezvoltam atat pe plan personal, cat si profesional.

De cand am inceput aceasta calatorie fascinanta, am urmarit foarte multe programe si am citit foarte multe carti de dezvoltare personala, apartinand celor mai mari nume in acest domeniu: Brian Tracy, mentorul meu numarul 1, Tony Robbins, Bob Proctor, Zig Ziglar, Earl Nightingale, Jack Canfield, Napoleon Hill si multi altii. Toate aceste programe m-au ajutat sa descoper tehnici, metode si exercitii foarte eficiente din diverse domenii care apartin de dezvoltarea personala: managementul timpului, stabilirea obiectivelor, comunicare, relatii interpersonale, dezvoltarea increderii in sine si multe altele. Dintre toate, domeniul preferat ramane stabilirea obiectivelor, asta pentru ca, personal, il consider absolut vital pentru a obtine orice in viata.

True-Friends-9Atentie, stabilirea obiectivelor nu este acelasi lucru cu visarea. Multa lume face o confizie intre cele doua, au impresia ca daca viseaza la un anumit lucru, deja si-au stabilit un obiectiv. Nu este asa. Un obiectiv, spre deosebire de un simplu vis, are in primul rand un termen limita pana cand sa-l obtii. In al doilea rand, visul este ceva general, pe cand un obiectiv este bine definit, cu toate detaliile bine reprezentate in minte. De exemplu, un vis poate fi: “vreau sa am o masina”. Dupa cum vezi, este ceva foarte general si nici nu are un deadline. Pe cand, un obiectiv arata ceva de genul: “Pana pe data de x a lunii y, anul z, voi avea un golf 5 negru, 1.9 TDI, 105 cai putere”. Observi diferenta?

Care dintre cele 2 afirmatii de mai sus ti se pare mai credibila, mai motivanta, mai realizabila? Cu siguranta ce-a de-a doua, asta pentru ca este ceva concret, ceva specific, bine stabilit. Practic, tot ceea ce vreau sa retii dupa ce citesti acest articol este ca un obiectiv este un vis cu un termen limita  bine stabilit, un vis pe care il poti descrie in cele mai mici detalii, in orice moment. Daca aplici aceste doua tehnici pentru a-ti transforma visurile in obiective, iti garantez ca in scurt timp, aceste visuri vor deveni realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *