Proiectarea caselor din lemn si caramida

proiectare5

Cand vine momentul sa alegem construirea unei casa ce este mai bine sa alegem intre lemn sau caramida. Ajungem astfel intr-o dilema destul de mare pentru ca vedem o casa de lemn si ne incanta simplitatea sa, dar la o casa facuta din caramida observam imediat rezistenta acesteia.

Desigur acestea sunt doar observatii facute la prima vedere. In functie de tipul lemnului utilizat, o casa din acest material poate sa fie, si ea, la fel de rezistenta. Daca dorim sa optam pentru o astfel de casa, este important ca totusi sa nu ne alegem cu un lemn prost prin care ajung sa se infiltreze furnici sau carii.

EXmZ6rMMsQkmXzDP

O casa din lemn va necesita o renovare si o intretinere mult mai mare, pe cand o casa din caramida este mult mai rezistenta. Trebuie intotdeauna sa avem costurile de intretinere in vedere, daca construirea unei casa a fost poate la inceput ieftina si rapida, totusi apoi unii s-au trezit ca procesul de renovare a fost des si extrem de costisitor. Aici trebuie sa mentionam ca o casa din lemn necesita o intretinere constanta mai ales daca traim intr-un zona unde clima se schimba constant si este imprevizibila. Diferentele climatice (cald, brusc temperaturi scazute) pot sa dauneze lemnului. Desi lemnul, comparativ cu multe materiale durabile, poate sa fie destul de ieftin in unele regiuni, trebuie sa pastrati in vedere ca el poate sa aiba si o calitate mai proasta. Nu dorim sa va convingem ca este o investitie proasta, ci scoatem in evidenta ca trebuie sa aveti grija la: alegerea tipului de lemn, tipul de intretinere al lemnlui, clima in care construiti o casa din lemn.

proiect-casa-poiana-1

O data cu evolutia tehnologica privind proiectele de casa, se poate construi o casa in orice stil. Orice casa construita din lemn (sau chiar renovata) este termoizolata, iar lemnul utilizat are un nivel scazut de umiditate.

Proiectarea caselor de lemn nu este atat de complexa, fiind facuta de obicei pe modelul framing. Similar cu casele de caramida si acestea necesita timp in functie de dimensiunea casei pe care doriti. Unii au ales chiar construirea unor case in stil traditional, cu influente moderne minore, insa autenticitatea caselor ramane si in prezent un bun gust pentru cei care doresc o casa estetica.

Casele de lemn continua sa fie o moda in multe locuri din lume si acest fenomen va continua probabil sa dainuie in randul preferintei cumparatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *