Tipuri de masini de taiat piatra

TC630A

In acest articol vom aborda subiectul masinilor de taiat pietre, cum ar fi cele pentru taiat marmura sau granit. Masinile de taiat variaza in dimensiuni, caracteristici si tip, cele de mici dimensiuni fiind folosite mai de graba intr-un atelier de mici dimensiuni si pentru tipuri de pietre mai putin dense si solide. Masinile de taiat pietre variaza in tip in sensul ca masinile de taiat pietre pot taia ori pietre solide si dure, cum ar fi betonul armat, ori tipuri de materiale mai putin dure, cum ar fi faianta. Desigur, mai exista si alte dispozitive care pot taia piatra cum ar fi motoferastraul, sau chiar si flexul, desi acesta din urma nu poate fi folosit pentru pietre de mari dimensiuni si cu o densitate prea mare.

O astfel de masina de taiat piatra contine o diversitate de elemente dar dintre cele mai importante ar fi ansamblul de portdisc care culiseaza pe doua bare. Taiatul pietrei este de regula controlat de catre utilizator prin intermediul unei manivele care este pozitionata la nivelul acestuia. Unele masini de taiat piatra sunt prevazute cu o pompa submersibila pozitionata la baza bancului de lucru a carei scop este pentru a recicla apa folosita pentru a raci discul. In general, discurile unei masini de taiat pot taia la unghiul de 45 de grade.

4abeafbc78a4d0f06923888ae0bbb495Alte masini de taiat piatra pot fi reglate pentru a taia si la unghi drept, anume de 90 de grade, blocand suporturile capului de taiere, ceea ce asigura o stabilitate si precizie mai ridicata. Dintre materialele cele mai frecvente taiate de catre o masina de taiat piatra se numara ceramica, caramida sau pamantul ars, granitul, cimentul, tigla, piatra de cariera si piatra naturala. Unele masini de taiat piatra inteligente sunt prevazute cu diverse posibilitati de a reduce dimensiunile acesteia pentru a face transportul sau mult mai usor, una dintre aceste posibilitati fiind cea de a aluneca si pozitiona picioarele de sustinere in interior sasiului, ceea ce reduce gabaritul masinii de taiat piatra in timp ce este transportata.

In general masinile de taiat piatra, asa cum am precizat si mai devreme, sunt destinate santierelor de constructii atat civile cat si industriale, acelor ateliere in care se prelucreaza marmura, granitul sau si piatra naturala, sau in acele institutii de cercetare in care se efectueaza anumite studii pentru determinarea structurii interne a diferitelor materiale de constructii sau a sedimentelor. Unul dintre avantajele folosirii unei masini de taiat piatra, cum ar fi motoferestraul este emisia de poluare redusa, sistemul de antivibratii eficient si o constructie cu o greutate redusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *